Náhradní princ - Lanczová, Lenka, 1964- (Víkend, 2007)
Prázdniny se kvapem blíží a sedmnáctiletá Jana se na ně nijak netěší. Nemá totiž žádný program a kromě srpnové brigády ji čeká nuda doma. Když se však naskytne příležitost vyrazit na volejbalový turnaj do kempu Mokrá louka, rázem je všechno jinak a Janě přibudou velké starosti. V několika málo dnech musí nutně sehnat kluka, co by ji doprovázel a před partou "zaskočil" za Sebastiana, se kterým chodí skoro rok. Sebastian je sice po všech stránkách naprosto dokonalý, spolehlivý, věrný, něžný, zamilovaný romantik a poeta, nicméně má jednu vážnou vadu a sám s Janou jet nemůže, protože neexistuje. Jana si ho vymyslela, aby se před kamarádkami neshodila a nepřipadala sobě i jim "zaostalá". Získat náhradníka není vůbec jednoduché, Jana to zkouší přes Internet i naživo, až se jeden kluk, který tuhle akci pojme z jistých, čistě zištných důvodů, objeví. Problémy tím však teprve začínají - náhradník je Sebastianův pravý opak a do vysněného dokonalého prince má daleko! Červenec se rozjíždí na plné obrátky a s ním i jízda po horské dráze prázdninových zážitků nabitá emocemi - a v neposlední řadě také horkou letní láskou, která ke každému správnému létu neodmyslitelně patří.